Degustarea de primavara: Cramele Recas si Branzeturi cum se… cuVin

Inceputul de primavara a fost marcat festiv de o noua degustare de vinuri, organizata de Asociatia Blogerilor Olteni si DictionarCulinar.ro, in colaborare cu Fajitas Tex Mex, restaurantul cu specific mexican care a gazduit evenimentul.

Vinurile pe care le-am degustat au apartinut Cramelor Recas, fiind o degustare clasica in care am avut ocazia sa ne rasfatam papilele gustative cu trei tipuri din licorea lui Bacchus: alb, roze si rosu. A fost exact ca o simfonie gustativa care a inceput lent, cu un vin mai bland. Si a continuat apoi in note inalte care se regaseau intr-un vin ce incanta toate simturile.

WhatsApp Image 2019-03-22 at 16.00.18

Si cum rasfatul nu este complet fara branzeturi, am avut placerea sa reintalnesc trei sortimente pe care le-am adorat pur si simplu: Brie, Gouda si Maasdam. Aceste trei feluri de branzeturi impreuna cu vinurile au creat un mixt perfect. Toate deliciile fac parte din gama Delaco, un producator de renume, nu doar la nivel national.

De fapt, ce imi place cel mai mult la aceste degustari, si este posibil sa mai fi notat asta in articolele mele de pe blog, este modul poetic in care sunt descrise aceste licori divine. Iar asta o regasesti atat la degustare, cat si in materialele pregatite apoi cu deosebita constinciozitate de catre bloggerii olteni.

Care este povestea vinurilor degustate, mai exact?

Asa cum va spuneam anterior, am inceput cu un vin bland, numit Regno Sauvignon Blanc, care a fost acompaniat de Brie. Vinul cu aroma de fructe tropicale si flori de soc, ne-a intampinat cu un miros dulceag si aromat. Insa, odata cu degustarea sa ne-am dat seama ca este vorba despre un vin sec.

Aceasta imperechere a reprezentat combinatia mea preferata deoarece o consider potrivita pentru orice anotimp ori orice eveniment. de la petrecerile cu fast, la nuntile in aer liber, aniversari sau momente in care pur si simplu vrei sa sarbatoresti ceva.

Conditia esentiala ramane faptul ca trebuie savurata in compania perfecta.

WhatsApp Image 2019-03-22 at 16.00.17(1)

Insa, tocmai gustul sau plin de viata, mineralizat, l-a facut sa se impleteasca perfect cu branza Brie – Ile de France, considerata regina branzeturilor.

WhatsApp Image 2019-03-22 at 16.00.20

A doua imperechere s-a realizat intre Regno Rose, un Merlot demisec care ne-a sedus usor prin gustul sau catifelat si aromele discrete de fragute si trandafir de dulceata. Culoarea acestuia era una plina de stralucire, semn ca vinul este unul tanar, tocmai bun de savurat.

De tinut minte! Tot la degustare am aflat ca vinul Rose trebuie baut tanar, astfel incat sa nu-si piarda din proprietatile fermecatoare.

La evenimentul de joi seara, am servit Rose-ul impreuna cu Maasdam Delaco D’Exceptie, un tip de branza aparut pe meleagurile olandeze, undeva in anii 90. Branza se remarca prin duritate, nuante fructate de nuci proaspete si textura ferma, definita de gauri mari. Interesant este si modul in care aceasta se aseamana, si nu putin, cu Emmentalerul, un tip de branza care mereu mi-a facut cu ochiul.

A treia imperechere este reprezentata Regno Negru de Dragasani si o Gouda Delaco D’Exceptie.

WhatsApp Image 2019-03-22 at 16.00.19(1)

Peste gouda a fost adaugat putin piper mozaic care ne-a gadilat papilele gustative. Vinul Negru de Drgasani a fost unul mai corpolent decat cele degustate anterior, avand o aroma mai intensa, conferita de notele de cirese amare, visine si prune.

Nu mai degustasem demult un vin rosu, gemos, realizat din struguri atat de bine copti. Si nici branza Delaco nu imi mai rasfatase papilele gustative, asa ca a fost mai mult ca binevenita.

Asa cum v-am obisnuit, voi descrie in trei cuvinte combinatia mea prefera de branza si vin: versatilitate, tinerete, incantare.

 

Reclame
Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: