Dintre sute de…surse (de inspirație)

Greu și cu inspirația asta.

De cele mai multe ori când am chef să scriu ceva și când simt că mi-am găsit inspirația, nu am la îndemână mijloacele necesare. Într-adevăr, car întotdeauana după mine o agendă în care îmi notez tot felul de detalii despre evenimentele la care trebuie să iau parte, însă nu găsesc mereu un loc bun pentru a scrie.

light-bulb-image

Sursă foto: homebase.com

Așa că cel mai la îndemână este telefonul. Tocmai de aceea, în secțiunea „Notes” a telefonului meu sunt tot felul de însemnări. Unele sunt de-a dreptul folositoare, cum ar cele legate de programul medicului de familie sau al magazinului preferat. Altele sunt versuri de melodii pe care le aud întâmplător la radio, dar nu am habar cine le cântă (știu că există o aplicație pentru asta, dar nu îmi găsesc „timp” să o downloadez).

Însă mai există o categorie specială de „Notes” care conțin diverse lucruri ce îmi trec prin minte. Dați-mi voie să vă explic. Dacă văd, de exemplu, un pisoi simpatic care dă târcoale casei mele, parcă simt nevoia să spun ceva despre asta. Și astfel apare o nouă însemnare în telefonul meu care mai târziu ajunge să-mi servească drept sursă de inspirație.

Însă asta nu este tot. Mai există și alte surse de inspirație care mi se dovedesc de-a dreptul folositoare. Am decis să le notez, pe scurt, în lista de mai jos:

  • Adesea apelez la trucul: „Watch the pictures first”. Când trebuie să scriu ceva despre un lucru, însă nu îmi găsesc inspirația necesară pentru a face acest lucru, caut imagini cu acel obiect/ serviciu/ personaj/ personalitate…Pe scurt, caut imagini relevante pentru tema respectivă.Și astfel, pornind de la imagini, zeci de idei încep să încolțească.
  • Deadline-urile „mă inspiră”. O puteți numi o inspirație ceva mai forțată, însă vă garantez că funcționează. Astfel, ideile cele mai bune îmi vin pe ultima sută de metri. Dacă am mult timp să mă gândesc la un lucru, să creez ceva, pur și simplu nu reușesc să „născocesc” nimic bun pentru că mintea îmi fuge în altă parte.
  • Ceaiul/ cafeaua. Dacă beau ceva în timp ce scriu, parcă reușesc să mă concentrez mai bine, iar cuvintele înceă să se„lege”.

P.S. A se lua în considerare că acest text a fost scris atunci când autoarea a rămas fără ceai și cafea.

Advertisements
Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: