3 categorii de oameni care pot să-ți strice buna dispoziție – Partea I

Știți zilele ălea în care soarele pare mai strălucitor, cafeaua mai aromată și aerul pe care îl respiri mai curat? Sunt zilele ălea în care te trezești cu chef de viață și te simți tânăr, fericit, plin de energie… asta până când dai peste ei: oamenii care îți strică buna dispoziție. Tocmai de aceea, azi voi începe o nouă categorie pe blog, pe care v-aș ruga să mă ajutați să o completez. O numesc „Tipologii urbane” și are rolul de a prezenta oamenii de care ne lovim, fără să vrem, zilnic și care nu fac altceva decât să ne convingă că Universul are ceva împotriva noastră.

Iată cu cine am avut eu de a face până acum.

Nume: Vânzătoarea insistentă (vanzatora insistenta)

Arie de răspândire: Mall-uri și magazine mici.

Comportament: Nici nu apuci să păsești bine în magazin că începe: „Cu ce vă putem ajuta?”. Îi zâmbești, îi mulțumești pentru amabilitatea de a întreba și apoi începi să să cauți ceva care te-ar putea face să-ți scoți portofelul. Însă ea nu te slăbește din priviri, iar la un moment dat, dacă vede că te uiți la o anumită rochie, începe să-ți prezinte caracteristicile ei (deși tu nu ai întrebat) și să-ți spună cât de bine ți-ar veni, cu toate că e mărimea S, iar tu, se vede clar, că porți M. Dacă vede că te ții tare, începe să-ți arate alte modele de rochii care crede ea că ți-ar potrivi și să le laude până când cedezi și alegi să probezi una. Sau mai multe. Dacă după ce probezi respectivele lucruri, te hotărăști să nu cumperi nimic, îți aruncă o privire „acră”, iar apoi, în magazin, se lasă o tăcere apăsătoare care te face să te simți vinovată și să vrei s-o iei la sănătoasa.

Superputeri: Priviri intimidantă, flux verbal compleșitor, abilitatea de a-ți arăta un miliard de lucruri în mai puțin de un minut, atacă cu apelative precum „Iubita” sau „Fete”

De condamnat: Nu! Din păcate, nu mereu este vina persoanei care este nevoită să te abordeze insistent în încercarea disperată de a vinde ceva, ci a politicii magazinului. Cele mai multe persoane nu fac asta pentru că vor, ci pentru că sunt nevoite să o facă. Tocmai de aceea, meseria de consilier vânzări se poate dovedi una extrem de solicitantă și stresantă. Iar de multe ori, nu clienții sunt problema.

Nume: Casiera „De ce mă întrebi pe mine”

Arie de răspândire: Unele case de bilete din oraș

Comportament: Genul de persoană care este capabilă să-ți strice ziua imediat din cauza tonului răstit pe care îl folosește (pur și simplu țipă la tine) și a faptului că nimic nu-i convine. Mi s-a întâmplat să primesc reclamații fiindcă adeverința mea pentru abonament este prea mică și că nu mai are ea unde să-și pună ștampila, că xerocopia nu este suficient vizibilă, că scrisul de pe adeverință nu este suficient de citeț și lista poate continua. Atenție! Niciodată, dar niciodată să nu o întrebi când vine tramvaiul sau autobuzul X căci va începe să-ți țină o predică despre faptul că rolul ei este de vinde bilete și nu de a oferi informații cu privire la mijloacele de transport în comun.

Superputeri: ton intimidant, „like a boss”și capacitatea de a te ignora când nu are chef de eliberat abonamente (în zona în care locuiesc mereu, dar mereu, dau peste o casieră care vorbește la telefon și trebuie să aștept să termine conversația ca să mă bage în seamă)

De condamnat: Daaa! Deși cu toții avem zile proaste sau momente în care ne urâm job-ul , asta nu ne dă dreptul să ne versăm nervii pe ceilalți. Însă NU trebuie să generalizez. Am întâlnit și doamne de la casierie foarte amabile, care m-au ajutat să aleg o variantă potrivită de abonament sau să iau autobuzul care să mă lase aproape de destinație. Depinde de noroc.

Nume: Dezgustătorus hărțuitorus

Arie de răspândire: Stații și mijloace de transport în comun (în orice oraș există cel puțin un astfel de specimen odios)

Comportament: Specie de târâtoare dezgustătoare al cărui unic rol este de a hărțui fete și femei singure, pe durata călătoriei cu mijloacele de transport în comun sau în timp ce așteaptă aceste mijloace de transport. Tendința de a pipăi fete sau de a le urmări până la destinație, adresându-le tot felul de apelative jignitoare. Atacă, de regulă, fete și femei singure.

Superputeri: replici de agățat ieftine care fac ca mâncarea pe care ai consumat-o să vină înăpoi, limbaj vulgar, mâini lipicioase, miros neplăcut care funcționează precum un spray paralizant, abilitatea de a nu fi prins niciodată de controlori, deși circulă fără bilet, intimidant astfel încât toți cei care observă un astfel de comportament preferă să nu facă nimic și să privească pe fereastră

De condamnat: Clar! Extrem de periculos, cu o inteligență sub nivelul mării. Un frustrat libidinos.

Va urma. 

 

 

 

 

Reclame
Categorii: Tipologii urbane | Etichete: , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: