#Webstockro : episodul 2

În tren
Trenul pe care l-am ales, un CFR de la ora 2:45, din motivele enunțate în episodul anterior (vezi episodul 1), se anunța a fi unul nu prea grozav. Bilet ieftin, noaptea târziu sau dimineața devreme, către București, România, 4 ore de mers, vă dați seama…ce pretenții puteam să am?!

tren

Eh, nu arată chiar așa CFR-ul meu. Dar am pus și o imagine care să dea bine. Știți voi, imaginea vinde!

Însă m-am înșelat. Arăta mai bine decât mă așteptam. Avea și prize, oameni buni, deci…ce să mai? Jos pălăria! A avut el, desigur, ceva întârziere, pentru care nu și-a cerut nimeni scuze, însă mă declar mulțumită. Am plătit bani mai mulți pentru transport mai prost. Pentru că deh, nu sunt în Japonia. Ceea ce e și un lucru bun, totuși. Pentru că odată cu lipsa bunelor maniere în ceea ce privește transportul în comun, lipsesc și cutremurele.
Însă nu trenul a fost ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, ci compania. Trenul este locul ideal pentru trei lucruri: povești de viață împărtășite cu cei care îți sunt tovarăși de drum sau pe care îi întâlnești în tren, pentru citit și ascultat muzică și pentru scris pe blog. Eu am avut ocazia să fac toate astea, iar timpul s-a evaporat. Iar dacă ideea de a citit cărți sau reviste nu vă surâde, trenul este ideal și pentru folosirea cărților într-un alt scop, cum ar fi un campionat de tarneeb, whist, makko sau ce vreți voi.
Mai nou, unele trenuri care au ca stație de pornire din Craiova, au și o minibibliotecă dotată cu câteva volume interesante, wi-fi și tonomat de cafea. Ce îți dori mai mult decât atât?! Aaa, da, în loc de scaune, un pat confortabil. Dar să nu întindem coarda.
Cu tren cochet sau nu, urăsc să călătoresc singură. Și cu atât mai puțin m-aș încumeta să călătoresc singură noaptea. Sunt o mâță fricoasă, recunosc!
P.S.Tot în tren am realizat că bagajul meu este aproape la fel de mare și de greu ca cel al prietenei mele Kiddo, care are de gând să rămână după Webstock încă o săptămână în București. Ce concluzie tragem de aici? Faptul că sunt o persoană precaută căreia nu îi place să fie luată pe nepregătite și tocmai de aceea cară după ea o mulțime de lucruri, nu?
# va urma
# scuzele de rigoare pentru eventualele greșeli de tastare din text. Postez după o tabletă primită gratis. Deocamdată!

Advertisements
Categories: De făcut | Tags: , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: