Lucruri de făcut în vacanță

Vara este încă aici, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure deoarece este perioada concediilor, a timpului liber, a vacanțelor. În sfârșit vom avea ceva timp pentru noi, departe de stresul de la facultate sau serviciu.

Și apropo de asta: îți amintești ce ai făcut în concediul sau vacanța trecută? Dar acum, ce intenționezi să faci? Dacă nu ai niciun plan, am eu o listă de sugestii pentru tine care te vor ajuta să-ți ocupi timpul (cu folos). Sau cel puțin să te întorci mai odihnită din vacanță. Este lista mea pe care am găsit-o într-un jurnal mai vechi și pe care am făcut-o înainte de licență. Doamneee, aveam impresia că licența aia e Apocalipsa și îmi promiteam că dacă voi lua notă mare, voi avea parte de tot răsfățul din lume. Cred că „automotivație” se numește. Sau paranoia.

Iată ce trebuie să faci:

– minispa la tine acasă: cu lumânări parfumate, geluri cu arome fructate, muzică în surdină. Este răfățul ideal, deloc costisitor și simplu de realizat. În plus, meriți asta după o perioadă așa aglomerată și stresantă. Fac mereu asta după o perioadă solicitantă din viața mea. Cel puțin o oră petrec în cada cu multă spumă și e minunat!

fotografii– colaj cu poze din vacanță. Și asta nu înseamnă că trebuie să cuprindă fotografii din destinații exotice sau luxoase. Doar amintirile tale. Zilele în care ai râs, în care ai purtat o ținută drăguță. Așază-le într-un album cochet și atașează-le etichete pentru a nu uita de momentele respective. Chiar dacă nu îți permiți să mergi nicăieri, încearcă să găsești bucuria în lucrurile simple.

– invită o prietenă pe care nu ai mai revăzut-o demult la un ceai cu gheață sau la o limonadă, la tine acasă sau în oraș. Însă, doar o prietenă dragă, de care chiar îți e dor. E timpul tău liber și nu îl risipi petrecându-l în compania unor persoane nepotrivite, de care nu ai niciun chef. Fii zgârcită când vine vorba de asta!
– dedică-ți o zi întreagă pentru shopping, o zi în care să colinzi prin magazine fără să te zorească nimeni. De preferat, fă-o singură sau cu o persoană care are multă răbdare și pe care să nu simți că o obligi să te însoțească. Dacă iubitul tău nu este adeptul cumpărăturilor, lasă-l acasă de aceasta dată pentru că nu te va ajuta deloc privirea sa nerăbdătoare care cere să ieșiți cât mai repede din magazin. Și foarte important: cumpără-ți ceva mai special: un accesoriu precum o pălărie, o rochie atrăgătoare, pantofi cu toc, o bluză într-o culoara veselă etc.

bicicleta– un maraton de filme sau seriale împreună cu cea mai bună prietenă. Este o modalitate ideală de a petrece o după-amiază sau o seară leneșă.

– mergi în parc cu bicicleta sau cu rolele. Sau cu amândouă. Este o modalitate de a te relaxa, dar și de a face sport. Te simți bine, arăți bine.

– mergi la un picnic pe marginea lacului unde să savurezi niște plăcintă cu vișine, brioșe, macarons sau orice altă delicatesă vrei tu.

carte– petreceți ziua în compania unei cărți bune. Poți merge în parc sau în grădina botanică și te poți relaxa stând pe o bancă undeva la umbră și lecturând o carte care ți-ar plăcea. Mie îmi place să citesc în balansoarul din curtea bunicilor mei. Iar dacă ești fericita posesoare a unui hamac, cu atât mai mutl îți recomand să faci asta.

– învață să gătești ceva nou și delicios. Vara asta am învățat să fac tortilla. Un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru mine.

– încearcă o schimbare de look care să-ți confere o alură de vacanță. Poate o nouă tunsoare sau chiar o nouă culoare a părului.

-vizitează-ți bunicii de care îți era dor. Sau poate o rudă care locuiește în alt oraș sau în altă țară. Câteva zile departe de rutina zilnică, eventual deconectată de tehnologie, te vor ajuta enorm.

-petrece o zi la plajă, lăsând soarele să-ți cucerească piele, așternând un bronz ciocolatiu. Și nu este nevoie să ajungi la mare pentru asta! Te poți rezuma la o piscină din oraș. zi lenesa pe plaja

– ține un jurnal de vacanță. Dacă nu ești adepta agendelor, poți alege unul în format electronic sau chiar unul video în care să povestești ce ți s-a întâmplat în fiecare zi. Va fi o modalitate plăcută de a-ți descărca sufletul. În plus, va rămâne o amintire frumoasă care te va ajuta să te amuzi peste ani, atunci când te vei maturiza și vei vedea cum gândeai „în tinerețe”.

Advertisements
Categories: De făcut | Tags: , , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: