Păduchii? Pff, problemă rezolvată!

„Câteodată mă-ntreb ce guvernează România: ipocrizia sau pudibonderia?”- spune un vers al piesei „Subtitrarea la români” ce aparține trupei Taxi. De altfel, una dintre melodiile mele preferate.

Și pot spune că exact acest vers este primul lucru care îmi vine în minte atunci când este adusă în discuție – ce-i drept, destul de rar – problema păduchilor de cap.

Mi-amintesc că în timpul unei ședințe cu părinții, din perioada liceului, la care ni s-a dat voie și nouă, elevilor, să luăm parte, diriginta a încercat să ne atragă atenția cu privire la respectarea normelor de igienă. Și asta pentru că una dintre colege tocmai se pricopsise cu păduchi de cap, deși era mereu o persoană îngrijită și chiar dichisită. Se pare însă că avusese „norocul” de a sta în autobuzul aglomerat lângă un om al străzii.

keep_quiet_moment

Sursă foto: hazlii.net

În timp ce diriginta încerca să ofere părinților broșuri cu informații legate de igiena zilnică pe care trebuie să o păstrăm cu toții, în sală începuse deja să se dezlănțuie un spectacol ridicol bazat pe gesturi și mimică. Unele persoane strâmbau din nas dezaprobator, arătând discret cu dispreț spre mama fetei, altele își încruntau fruntea în semn de dezgust. Unele mămici prezente în sală zâmbeau viclean pe sub mustăți, altora parcă le luaseră obrajii foc de rușine. Însă nimeni nu îndrăznea să spună ceva, liniștea așternută devenind de-a dreptul deranjantă. Observând situația jenantă care se crease, diriginta a decis să schimbe imediat subiectul, începând să pălăvrăgească despre banii pentru fondul clasei și absențele adunate.

Mai mult, mama unei alte colege, de teamă ca fiica ei să nu fi luat și ea păduchi, a decis să-i aplice preventiv un tratament cu gaz, fapt care i-a afectat scalpul, provocându-i o iritație urâtă. Această metodă primitivă poate fi înlocuită cu brio astăzi prin folosirea tratamentului cu spray-ul Paranix, care are rol de prevenție. Spre deosebire de gazul cu miros neplăcut, Paranix este un produs cu parfum plăcut, realizat din extract de plante și care oferă protecție de lungă durată în timpul epidemiilor cu păduchi.

Nu am înțeles niciodată de ce un astfel de subiect este văzut ca unul tabu. Ni se pare absolut normal să discutăm despre sex, dar atunci când o astfel de problemă este adusă în discuție, nu știm cum să ne eschivăm mai repede. În plus, ne comportăm ca și cum ar fi vorba despre o boală grea, fără leac, lucru care se dovedește de-a dreptul stupid. Pretindem că suntem oameni cu mintea limpede, deschisă către inovație, însă atunci când auzim că un coleg are păduchi, facem tot posibilul să nu-i ieșim în cale de teama de a nu ne „infesta”.

Drept urmare, am acceptat și eu provocarea lansată de Paranix și susțin campania care își propune să informeze oamenii cu privire la problema păduchilor. Așadar, dacă sunteți nefericita gazdă a unor chiriași nedoriți, țineți minte următoarele lucruri:

 • Nu trebuie să vă panicați! Nu sunteți nici prima, nici ultima persoană căreia i se întâmplă acest lucru.
 • Nu aveți de ce să vă fie rușine! Nu este vina dumneavoastră pentru că ați luat păduchi de cap.
 • Acționați imediat! Păduchii se hrănesc din scalp, de până la patru ori pe zi. Din păcate însă, nu dispar doar dacă încercați să curățați scalpul cu șamponul sau balsamul de păr obișnuit.
 • Nu apelați la leacuri băbești și nici nu vă tundeți zero, ci folosiți cu încredere soluția care s-a dovedit 100% eficientă împotriva luptei cu păduchii: Paranix! Din gama Paranix fac parte produse precum: spray-ul pentru prevenție, spray-ul pentru tratament care este extrem de ușor de aplicat și care elimină păduchii și ouăle acestora, șampon pentru tratament fără insecticide și pieptănul anti-păduchi.
 • Tineți minte că se întâmplă și „la case mai mari”. Printre vedetele care s-au confruntat cu această problemă în copilărie se numără și frumoasa cântăreață Shakira, care nu a avut nicio problemă în a recunoaște acest lucru.
 • Faptul că aveți păduchi nu are neapărat legătură cu igiena dumneavoastră. Păduchii nu fac discriminări între părul curat, murdar, lung sau scurt.
 • De asemenea, deși păduchii sunt cunoscuți ca fiind unul dintre lucrurile specifice copilăriei, există numeroase cazuri în care adolescenții sau adulții ajung să se confrunte cu asemeanea problemă.

  varsta-medie-a-romanilor-in-momentul-contactarii-paduchilor

  Sursă foto: bloginitiative.ro

 • Dacă vă întrebați cum de s-a întâmplat faceți rost de acest cadou neplăcut, vă sfătuim să luați în considerare că în 60% din cazuri aceștia sunt luați de la școală/grădiniță sau serviciu. Totodată, aceștia se transmit foarte ușor și pot supraviețui chiar și în urma contactului cu apa, putând fi contactați chiar și de la ștrand sau piscină. Dacă vreți să aflați mai multe despre acest lucru, vă invit să urmăriți clipul de mai jos.

 • În zilele ploioase, deținătoarea acestui blog acceptă să ia cu ea sub umbrelă doar oamenii cu mintea deschisă, care sunt conștienți de faptul că problema păduchilor poate fi cu ușurință rezolvată.
Advertisements
Categories: Sub aceeași umbrelă cu mine | Tags: , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: