Cenușăreasa are Farmec cu Nufăr și Triumf

6523649_f520

Sursă foto: hubpages.com

Dimineață primăvăratecă. Soarele îmi inundă cameră, după ce s-a zbătut să pătrundă prin ferestrele murdare și acum lasă praful să strălucească. Îl face probabil să se simtă ca o vedetă. Peste tot, haine aruncate, cutii împrăștiate, mormane de cărți, reviste și agende, ambalaje de la bomboane și ciocolată, căni de ceai sau cafea pe jumătate goale. Casa mea arată ca a unei vrăjitoare care parcă își exersează pentru prima data puterile.

Nu, nu am dat nicio petrecere zilele trecute, ci doar a fost o săptămână plină în care nu am avut timp nici să respir. Ce-i drept, e cam greu să respiri cu atâta praf în jur! Și cred că am și un nou coleg de apartament, căci pe perete văd cum un artist iscusit își țese liniștit pânza. Spre deosebire de vecinii mei de dedesupt, el nu pare deranjat de sunetul radioului dat prea tare, așa că mă gândesc totuși să-l păstrez.

Caut disperată telefonul, dar e zadarnic căci probabil se ascunde pe sub vreuna dintre pernele colorate de la geam. De sub rochia aruncată pe fotoliu înflorat, iese în cele din urmă și el, miorlăind zgomotos și încercând probabil să mă facă să mă simt prost pentru întreg dezechilibrul creat în propriul nostru univers. Îl cheamă Pămătuf și e pisoiul meu cenușiu cu codița stufoasă. Știu, un nume straniu pentru o persoană care a îndrăznit să neglijeze curățenia atâta timp.

Dar v-aș ruga să nu vă grăbiți să puneți etichete. De obicei, sunt o persoană ordonată. Jur! Pe colecția mea de 347 de calendare de buzunar!

Și știți care e treaba și cu dezordinea asta? Este ca atunci când te desparți de cineva. Mai întâi nu vrei să accepți și te faci că nu vezi – faza de negare, apoi începi să te enevezi când nu găsești ceva sau când te împiedici de lucruri prin casă- furia, urmează etapa în care aproape pici în depresie fiindcă nu ai timp și răbdare ca să rezolvi problema, iar în cele din urmă, ultima etapă, și cea mai importantă, este atunci când în sfârșit îți pui ordine în gânduri și te hotărăști să faci la fel și cu casa ta- curățenia.

Însă o persoană așa firavă ca mine are nevoie de ajutoare de nădejde pentru a face față provocării. Drept urmare, am decis că aș avea nevoie de magia unor (super)produse de curățat care să redea prospețimea casei mele. Cea mai bună gospodină pe care o cunosc, e mama, desigur care mi-a recomandat din gama produselor de la Farmec: Nufăr și Triumf.

cinderella

Sursă foto: screencrush.com

Așadar, ei vor fi soldații în armură care vor ajuta o biată cenușăreasă să curețe tot și să fie gata la timp pentru balul din oraș.

Voi folosi Nufăr Verde pentru curățarea geamurilor și Triumf pentru aragazul care arată acum ca o pictură abstractă realizată cu cafea și sos de tomate, în loc de acuarele. Prafului îi voi veni de hac apelând la șervețelele pentru mobilier, tot din gama Nufăr.

Ca totul să meargă strună, voi începe întâi cu bucătăria, apoi voi continua cu camera în care dorm. La final, mă voi ocupa de încăperile mai mici: hol, balcon și baie, respectând ritualul indicat de mama. Voi da toate lucrurile jos de pe rafturi, apoi le voi rearanja, de așa natură încât încăperile să capete un aer proaspăt, de primăvară. Pămătuf mă va asista și îmi va îndica cu privirea ageră petele șirete care încearcă să-mi scape.

La final, totul va trebui să strălucească mai ceva ca pantofii de cleștar ai Cenușăresei.

Acestea fiind spuse, iată cel de-al nouălea articol pentru competiția Spring SuperBlog. Salut cu drag blogosfera românească și îi doresc succes!

Advertisements
Categories: Spring superblog | Tags: , , , , | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Cenușăreasa are Farmec cu Nufăr și Triumf

  1. Nu stiam ca si cei de la Nufar au servetele pentru mobila. Data viitoare cand voi merge la cumparaturi o sa le pun pe lista.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: