stIlisTul

10-piese-de-nelipsit-din-garderoba--0404155542

Sursă foto: pentruea.md

De când se știe, a fost mai mereu nehotărâtă. Niciodată nu a fost în stare să ia o decizie fără să se gândească de zece (mii) de ori înainte. Însă, cel mai enervant este atunci când trebuie să plece de acasă și nu știe niciodată cu ce să se îmbrace. Are o mulțime de haine cochete, frumos aranjate pe umerașe și pe care le-a cumpărat abia după ce le-a probat de „n” ori în magazine, spre enervarea vânzătoarei care a trebuit să o asiste.

Așa că iat-o și azi. Stă îmbufnată și privește lung către dulapul cu ușile larg deschise, întrebându-se care ar fi ținuta potrivită pentru o ieșire în oraș. Și nu e doar o ieșire obișnuită la sfârșit de săptămână. Este aceea întâlnire pe care a așteptat-o din ziua în care l-a cunoscut pe el, un tip fermecător, elegant și cu o privire pe care nu o poate întâlni fără să-i ia foc obrajii. Și nici nu se gândește să părăsească încăperea fără să arate impecabil. Este șansa ei să-l dea gata.

Cât de ușor ar fi totul dacă ar fi avut un gadget simpatic care să o ajute să-și aleagă ținutele! În felul acesta nu ar mai întârzia niciodată. Pentru fete, un astfel de dispozitiv ar fi la fel de folositor cum este GPS-ul pentru șoferii care pleacă spre destinații necunoscute, căci multe domnișoare se pierd prin mormanul de haine pe care au cheltuit averi nemăsurate.

Un astfel de gagdet, gândi ea șiret, s-ar vinde precum pâinea caldă pe site-ul magazinului MediaDot.ro, un magazin pe care îl apreciază foarte mult fiindcă acolo a găsit ea cele mai bune oferte pentru hard disk-uri. Și dacă vă întrebați la ce îi folosește un astfel de hard disk, ei bine, domnișoara noastră simandicoasă nu lucrează pentru o casă sau revistă de modă, așa cum probabil v-ați gândit, ci este contabil și are nevoie de memorie suficientă pentru stocarea programelor pe care le utilizează.

Și atunci i-a venit o idee. De ce să nu inventeze ea un astfel de dispozitiv? Numai recunoștința milioanelor de fete din lumea întreagă care s-au aflat măcar o dată în pantofii ei, îi dădeau încredere că invenția ei se va bucura de succes. Poate va participa la un târg de invenții unde toate geniile îmbrăcate în halate albe o vor privi cu invidie.

Așa că și-a dat seama că nu mai e vreme de pierdut și a apucat de grabă un creion și o foaie de hârtie. S-a apucat să schițeze micul dispozitiv. Va avea un design atrăgător, desigur, căci publicul-țintă va fi reprezentat în mare parte de femei preocupate de aspectul fizic. Va arăta precum o oglindă și va avea dimensiunea unui telefon mobil pentru a putea fi ușor transportat, chiar și în poșetă. Va fi disponibil în trei culori elegante precum: negru, roșu și roz.

Practic, rolul acestui gadget va fi de a scana și memora hainele din garderoba fiecărei doamne și domnișoare și apoi, când va fi solicitat de către aceasta, va prezenta sugestii de ținute realizate utilizând hainele care se găsesc în garderoba respectivă. Astfel, nicio femeie nu va mai fi pusă în situația de a se întreba dacă pantofii verzi stiletto pe care a cheltuit jumătate de salariu se pot asorta cu ceva.

Aparatul minune inventat de domnișoara noastră va prezenta sugestii de ținute pe baza cuvintelor cheie pe care utilizatoarea le va introdure cu ajutorul tastaturii din dotare. Astfel, dacă este sâmbătă seara și utilizatoarea intenționează să meargă la teatru, dar nu are nicio idee ce să poarte, gadgetul îi va arăta rochia cea mai potrivită unui astfel de eveniment, după ce au fost introduse cuvintele cheie „teatru” și „rochie”. Va fi consilierul fashion ideal al oricărei doamne sau domnișoare și tocmai de aceea va fi numit simplu: „stIlisTul”.

Durata de viață a unui astfel de dispozitiv va fi nedeterminată pentru a nu-și lăsa niciodată baltă posesoarea. El va fi alimentat cu curent, având baterie și acumultator asemenea unui smartphone. „stIliStul” va fi dotat cu SSD Intel, la fel ca cel pe care îl văzuse ea aici și care să-i permită dispozitivului minune să facă față multiplelor solicitări.

Era sigură că odată ce va apărea pe piață, un astfel de gadget va deveni un must pentru orice femeie care își dorește să arate bine la orice ocazie. Era sigură că, deși la început va fi privit cu retincență de bărbați, în cele din urmă va fi preluat și de către aceștia.

Gândul la un astfel de gadget fantastic o făcea să zâmbească și să se simtă mândră de ea însăși.

Acestea fiind spuse, iată cel de-al optulea articol pentru competiția Spring SuperBlog. Salut cu drag blogosfera românească și îi doresc succes!

Advertisements
Categories: Spring superblog | Tags: , , , | 7 Comments

Post navigation

7 thoughts on “stIlisTul

 1. E foarte frumos articolul.Am totusi o intrebare.Eu cand ma duc la teatru sau la filarmonica, ma imbrac in primul rand in functie de starea mea interioara….cum e in ziua aceea.Ce recomanzi aparatului,pentru cei care sunt ca mine?

  Like

  • Aș recomanda să introduceți cuvintele cheie: filarmonică/teatru și starea de spirit: entuziasmată/fericită/plictisită/tristă. Va alege hainele în funcție de starea dumneavoastră. Mai colorate, mai puțin colorate. 🙂

   Like

 2. N-ai spus daca se alimenteaza la 220V sau la 1 Volt 🙂

  Like

 3. As vrea si eu un astfel de aparat 😀

  Like

 4. Bogdan

  Eu as avea nevoie, mai degraba, de acel SSD Intel :D.

  Like

 5. Știuu, și eu!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: