Visul unei nunți de vară

Răcoarea dimineții de munte și lumina blândă a soarelui vrednic care scălda încăperea, au izbutit în cele din urmă să o facă să se trezească. Noroc că seara se încumetase să lase draperiile date la o parte!

După ce se mai dezmetici puțin, se întreba speriată dacă totul nu a fost decât un vis frumos. Dar privindu-și inelul așezat pe degetul firav, își dădu seama imediat că, în mai puțin de cinci luni, viața ei va lua un cu totul alt curs. Marele eveniment era programat la sfârșitul verii, în august, când cerul va fi atât de emoționat, încât va ploua cu stele. Și era fericită. Atât de fericită încât i se părea că florile de pe peretele camerei cochete din vila Trei Stejari, unde era cazată de câteva zile, dansau împreună cu ea.

Deschise apoi larg fereastra pentru a-și umple plămânii cu aer proaspăt de munte, căci era mândră că găsise cazare în Brașov, într-un loc ce părea desprins din rai. Ochii ei mari, de culoarea castanelor, observau cum munții se ridicau semeți asemenea unor soldați care nu voiau să lase jungla urbană să pătrundă.

Se hotărî însă, în cele din urmă, să se despartă de peisajul care îi cucerise inima și să se apuce de organizat. Își scoase jurnalul cu fluturi și se apucă se scrie. Doamne, cât de multe erau de pus la punct pentru ziua cea mare! Și nici nu voia să audă de închirierea unei firme de organizat evenimente. Voia să facă totul singură, pentru a se asigura că o să iasă perfect.

Nici nu știa cu ce să înceapă. Îi era teamă să nu se piardă în detalii, ca de obicei. Însă un lucru era cert: se îndrăgostise atât de tare de pensiunea Trei Stejari, încât se hotărâse ca marele eveniment să se țină aici, în inima naturii. În plus, locul îi va aminti mereu de seara trecută, când el a făcut în sfârșit pasul cel mare și a cerut-o în căsătorie. Își dăduse deja seama că, din dorința evenimentelor perfecte, personalul de la 3 Stejari este mereu amabil și grijuliu cu oaspeții, așa că în ziua nunții nu avea de ce să-și facă griji. Pensiunea este încăpătoare, iar sala în care se va desfășura evenimentul urma să fie decorată de către ea.

Știa că oaspeții vor aprecia cu siguranță meniul pus la dispoziție de către pensiune care îmbină perfect preparatele tradiționale cu cele internaționale, gătite de bucătari iscusiți. Petrecerea nu va dura doar o zi, ci trei, ca în nunțile regale din poveștile pe care obișnuia să i le spună bunica înainte de culcare. A doua și a treia zi, însă, lăsând hainele elegante deoparte, se vor strânge cu toții în jurul focului și vor cânta la chitară, așa cum obișnuiau de fiecare dată când mergeau cu cortul. Va fi un eveniment restrâns, doar cu oamenii speciali din viața lor.

Plănuise deja că va purta rochia albă precum spuma laptelui pe care o văzuse în revista de modă preferată. Și va pregăti și un candy bar cu muuulte dulciuri. Brioșe cu ciocolată, bomboane colorate, jeleuri cu arome fructate, macarons – nimic nu va avea voie să lipsească. Se gândea să închirieze și o cabină de făcut poze, pentru a-și amuza invitații, dar știa că prietena ei fotograf nu ar fi fost nici în ruptul capului de acord, așa că renunță imediat la idee.

Înainte ca să apuce să noteze câteva sugestii de formații muzicale de care ea auzise că mai luaseră parte la câteva nunți din Brașov, ușa se deschise larg și el își făcu apariția, întrerupându-i visul.

Acestea fiind spuse, iată cel de-al șaptelea articol pentru competiția Spring Superblog. Salut cu drag blogosfera românească și îi doresc succes!

Advertisements
Categories: Spring superblog | Tags: , , , , , , | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Visul unei nunți de vară

 1. Interesant! 🙂

  Like

 2. Looking good! Vreau vacanta!!!:))

  Like

 3. Și eu am nevoie de o vacanță, crede-mă. Tânjesc după una.

  Like

 4. Bogdan

  Vad ca pregatirea o ai facuta. Urmeaza sa-ti dau inelul :D.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: