„Acasă” nu e doar un vis

Un lucru e cert când vine vorba de domnișoara noastră cu părul precum spicele de grâu: este o visătoare și nu renunță niciodată până nu își vede visul devenit realitate. Când avea 12 ani, își dorea cea mai drăguță păpușă, din vitrina celui mai scump magazin din oraș. La 14 ani, visa la rochia lila pe care o văzuse în revista de modă ce o luase cu împrumut de la o prietenă dragă. Ceva mai târziu, la 16 ani, și-a cumpărat bilete în primul rând la concertul formației preferate, din banii economisiți cu greu. La 20 de ani, cu ajutorul părinților și a banilor puși deoparte de la jobul de vară, și-a cumpărat o mașină second-hand, roșie. Nu era o mașină grozavă, însă avea un radio la care se auzeau piesele ei preferate și o banchetă cu scaune confortabile.

Acum are 26 de ani și a decis că e timpul să aibă propria ei casă pe care să o decoreze așa cum a visat. Un mic colț de univers, rezervat doar pentru ea. Mereu și-a dorit să fie designer interior, iar acum ar fi avut ocazia să își demonstreze talentul și să-i facă pe părinții ei să se simtă vinovați că nu au lasat-o să dea la Arte.

10361519_838133816247258_4284310798848004817_n

Sursa:decoart.com

De ceva vreme, a început să cumpere decorațiuni interioare: întâi, o canapea cu floricele, apoi o măsuță lăcuită cu oglindă de la un târg de antichități. A urmat și un dulap cochet în formă de ceașcă pe care avea să așeze cărțile ei preferate cu romane polițiste. Însă piesa de rezistență a întregii case va fi cu siguranță balconul. Acolo va fi locul unde va putea să savureze clipele de liniște, după ce se va întoarce de la muncă.

10429495_827832277264248_9068139819586077736_n

Sursa: facebook Antena 1

Și planul este deja pus la punct: balconul va fi transformat într-o grădină modernă. E de ajuns să închidă ochii și parcă îl și vede. Peste tot vor fi așezate panseluțe mov, violete și lavandă. Niște tabureți colorați și o canapea cu multe perne făcute chiar de ea vor însufleți locul. O măsuță din lemn de nuc va găzdui tava pe care va poposi ceainicul plin cu ceai de iasomie sau cu aromă de fructe de pădure. Din tavanul proaspăt văruit vor atârna simandicos niște becuri îmbrăcate în rochii de abajur. Într-un colț, va așeza și un felinar negru care îi va amintit de grădina bunicilor. Pereții vor fi încărcați cu  imagini înrămate care oglindesc grădini celebre. Un ceas vintage, cu niște trandafiri, va capta de îndată atenția musafirilor care-i vor trece pragul.

Aproape că i-au obosit ochii de la atâtea anunțuri din ziare cercetate cu minuțiozitate. E greu să găsești un apartament care să corespundă gusturilor ei: să fie așezat pe o stradă liniștită, să aibă o terasă generoasă și niște camere luminoase, confort termic și energetic. Totul la un preț rezonabil.

Poveștile devenite știri tv despre oamenii care au avut de suferit din cauza faptul că au neglijat importanța instalațiilor electrice sau termice, i-au dat fiori întotdeauna. Așa că nici nu se gândește să accepte o ofertă de locuință fără ca proprietarul să aibă certificatul energetic, care din 19 iulie 2013 a devenit un must. De asemenea, nu e nevoie să fii expert în termografie pentru a-ți da seama cât de important este ca apartamentul tău să mențină căldura în interior.

certificat-energetic1-300x300Ea a aflat despre toate este accesând site-ul www.avizez.ro. Avizez dispune de o echipă de ingineri cu experiență care pot elibera rapid (între 4 și 24 de ore) un astfel de certificat. De atunci este informată și nu lasă loc de tocmeală cu proprietarii care vor să scape de un apartament fără a avea toate actele în regulă. Chiar dacă își dorește mai mult ca orice să-și vadă visul realizat, preferă să fie precaută și să aștepte până va găsi o ofertă care să merite banii strâși cu atâta sârguință.

Acestea fiind spuse, iată cel de-al cincelea articol scris pentru competiția Spring Superblog. Salut cu drag blogosfera românească și îi doresc succes.

Advertisements
Categories: Spring superblog | Tags: , , | 1 Comment

Post navigation

One thought on “„Acasă” nu e doar un vis

  1. Ce vis frumos. Sper să ți se împlinească 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: