Dimineață cu aromă de afine

9 fără un sfert, joi dimineața.

downloadMorocănos, ca de obicei, sună și ceasul de pe noptiera ușor prăfuită. Întinde mână ca să-l facă să tacă, dar, ca de obicei, îl trântește pe podeaua rece a acelei dimineți ploioase. Clasic. Chiar dacă geamul micuțului ceas de un alb-gălbui se crapă puțin, el tot continuă să se răstească la ea ca să se dea jos din pat. E o luptă crâncenă, dar în cele din urmă ea cedează. Nu a câștigat decât două minute în plus de somn buimac.

Se repede către fereastră și dă la o parte draperiile înflorate, lăsând lumina palidă să pătrundă timid în încăpere. Plouă, iar pe strada ei pare pustiu. Asta da primăvară capricioasă! Arogant ca de obicei, soarele se lasă așteptat de ceva vreme încoace. Astfel, rareori pe strada ei, câte un viteaz înarmat cu o umbrelă îndrăznește să se arate. Nici nu apucă să-i distingă bine chipul, căci e grăbit, foarte grăbit.

--1855Oricum și vremea asta are farmecul ei. Nu cunoște prea mulți iubitori ai ploii, așa că nimeni nu se va gândi să o scoată din casă. Are mai mult timp pentru ea, pentru propriul răsfăț. Așa că după ce termină de contemplat peisajul mohorât de dincolo de fereastră, se îndreaptă leneș spre oglindă. Nu trece mult și strâmbă din nas. Mereu face asta când e nemulțumită. Și e mereu nemulțumită. E o „sclifosită”, așa cum îi spune bunica sau e „perfecționistă”, așa cum o cred prietenii.

Cert este că nu îi place deloc chipul pe care îl zărește în oglindă. E obosit și încă poartă urma celor trei nopți nedormite, sub forma unor cearcăne adânci. Degeaba îl scaldă în apa rece, că tot nu pare să-și recapete strălucirea de odinioară. Un astfel de aspect nu se potrivește deloc ținutei cochete pe care obișnuiește să o afișeze când iese în lume, stârnind admirația tuturor.

Se hotărăște să renunțe la cafea. Da, cafeaua trebuie să fie de vină! În dimineața asta, e mai hotărâtă ca oricând. Înainte de a pune ceainicul pe foc, scoate din dulap un pliculeț de ceai verde cu bucăți mari de fructe de pădure. Îl va îndulci cu miere. În loc de croissantul cu ciocolată, va servi o felie de pâine prăjită cu unt. Acum știe care va fi scopul zilei de azi: să-și recapete vitalitatea, să înceapă un stil de viață mai sănătos.

afine_001_2013081309După mai bine de un ceas petrecut într-o cadă cu multă spumă și lumânări cu miros de lavandă, pare că se simte ceva mai bine. Însă urmele oboselii tot nu s-au șters de pe chip. În timp ce caută îmbufnată prin geanta infinit de adâncă după jurnalul cu bufnițe de care e nedespărțită, dă peste o cremă cu aromă de afine pentru tenul mixt-gras, din gama Gerovital Hapiness.

Își amintește cum ajunsese acolo. O zărise ieri pe raftul unui magazin și nu a avea cum să nu o ia cu ea acasă. A fost dragoste la prima vedere. Iar aroma de afine a fost dintotdeaua preferata ei. Îi amintește de copilărie, de vremurile când își cheltuia și ultimii bănuți pe o înghețată cu gust de afine.

FB_promo_afineCrema CC de la Gerovital Hapiness, care se potrivea perfect cu tenul ei deschis, avea să o salveze. Conținând extract de fructe și pigmenți naturali, elixirul cu aromă de afine a început deja să-i redea strălucirea după care tânjise întreaga dimineață, estompând urmele de oboseală și imperfecțiunile caracteristice vârstei.

Și atunci a realizat de cât de puțin avea nevoie pentru a fi fericită. Deschide jurnalul și începe să înșire rânduri infinite despre dimineața primăvăratecă cu aromă de afine. Zeci de amintiri frumoase îi smulg zâmbet după zâmbet.

Acestea fiind spuse, iată cel de-al treilea articol al meu pentru competiția Spring SuperBlog 2015. Salut cu drag blogosfera românească și îi doresc succes!

Sursă foto: cadouridecoratiuni.allshops.ro

monitorulespres.ro

forum.placere.ro

Advertisements
Categories: Spring superblog | Tags: , , , , , , | 3 Comments

Post navigation

3 thoughts on “Dimineață cu aromă de afine

  1. Vreau si eu sa le incerc! In ce magazine pot sa le gasesc?

    Like

  2. Am avut si eu o lupta precum personajul tau zilele trecute. Cu siguranta un ceai ar fi perfect in detrimentul unei cafea si o zi de relaxare cu produsele Farmec, un binemeritat rasfat! 🙂
    Felicitari pentru cele scrise! Este minunat! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: