Târg de ceai

Ovocny_caj_001_Caje.skRecomandarea de astăzi: târgul de ceai din Auchan. Puteți găsi și diverse arome de cafea, dar nu obișnuiesc să consum, așa că din păcate nu pot face recomandări. Nu este un târg, în adevăratul sens al cuvântului, însă ne mulțumim și cu noile sortimente de ceai aduse din țări precum Anglia sau Germania.

Din păcate, România ocupă abia locul 45 în lume pentru consumul de ceai, într-un top publicat în ianuarie 2014, de site-ul Ziare.com. Doar 70 de grame pe cap de locuitor, spre deosebire de țări fruntașe ale clasamentului precum Turcia, Irlanda și Marea Britanie unde o persoană consumă în jur de trei kilograme. Așa că nu este de mirare că în România și cu atât mai mult în Craiova, târgurile și festivalurile dedicate ceaiului nu sunt deloc impresionante.

Oricum, dacă v-ați săturat de aroma clasică de ceai de mușețel sau de fructe de pădure, puteți merge zilele astea în Auchan și alege ceva din noile sortimente. Nu sunt în măsură să vă recomand ceaiuri cu efecte benefice sau ideale pentru dietă, dar am pentru voi câteva sugestii de ceaiuri aromate, tocmai bune de savurat în perioada asta rece a anului.

forest-fruitsDupă părerea mea, cele mai bune sunt ceaiurile neambalate, pe care le puteți depozita voi în diverse cutiuțe simpatice. Cei drept, nu sunt la fel de ușor de preparat ca cele din pliculețe, dar aroma este mult mai naturală. Cel puțin, în cazul acestor ceaiuri, îți poți da seama ce fructe sau plante conțin. Se găsesc câteva combinații interesante în Auchan. Aș recomanda ceaiul cu petale de trandafiri, lavandă sau pe cel pe baza de măr și scorțișoară.

Pentru cei care preferă însă ceaiul ambalat în pliculețe, aș sugera următoarele arome pe care le puteți găsi la târgul din Auchan. Au un gust plăcut și un miros puternic pe care îl veți simți de îndată ce ați deschis cutia. Prețurile variază între 6 și 13 lei.

1904079_865492506835289_1522475819407664694_nTwinings of London- arome recomandate: ceai verde cu fructe de pădure sau iasomie și ceai negru cu fructe de pădure

Lipton – aroma: Temptation Red

Belin Zuaberer- aroma: zmeură sau fructe de pădure

Gentle Touch- aroma goji

Teekanne- aroma Fruit Love (vanilie și zmeură)

10483911_865492526835287_8889953957025156638_n

Din păcate, la categoria accesorii pentru ceai, târgul din Auchan stă mai prost decât în anii trecuți. Singurul lucru care mi-a atras atenția a fost o cană cu simbolurile englezești. În anii trecuți însă, târgul m-a făcut să scot mai mulți bani din buzunar pentru accesorii precum cutia de ceai în formă de cabină telefonică londoneză, ca cea din imaginea alăturată.

Advertisements
Categories: It's a must! | Tags: , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: