Fiecare cu Crăciunul lui

Cred că treaba asta cu Crăciunul a fost înțeleasă greșit. Crăciunul nu înseamnă nici (fals)altruism, sinceritate, decorațiuni și nici bucate mai mult sau mai puțin tradiționale. Nu. Crăciunul înseamnă acel moment din an când în sfârșit ai găsit pacea interioară, când în sfârșit ești fericit cu tine însuți. Păcat că nu se prind prea mulți de această semnificație și se pierd printre altele atribuite bietului Crăciun.

Botic îngheţatȘi tocmai pentru că această sărbătoare înseamnă, în primul rând, armonie interioară, eu nu pot să înțeleg de ce spun unii oameni că urăsc Crăciunul. Chiar am citit recent pe diverse siteuri și bloguri despre zeci de obiceiuri care au loc în preajma acestei zile și pe care tot mai mulți oameni pretind că le detestă. De fapt, ei nu spun că urăsc obiceiul respectiv, ci strigă, prin folosirea tastei caps lock și a milioanelor de semne de exclamare că au ajuns să vadă Crăciunul ca pe cea mai urâtă perioadă din an. Blasfemie, aș putea spune! Ce au ei cu Crăciunul altora?

O să fac o scurtă trecere în revistă a celor mai mediatizate obiceiuri de Crăciun pe care internauții au început să le găsească deranjante. Unul dintre cele mai detestate lucruri de Crăciun am văzut că este difuzarea filmului ”Singur acasă” de pe PRO TV. Da, este adevărat, se difuzează în fiecare an, înainte de Crăciun. Dar vreți să știți de ce? Pentru că are audiențe impresionate. Chiar circula, la un moment dat, o glumă pe internet potrivit căreia dacă s-ar confisca acea casetă cu ”Singur acasă”, PRO TV ar intra în faliment. Drept urmare, pentru mulți oameni din țara asta Crăciunul înseamnă vizionarea acestui film. Pentru ceilalți care s-au săturat să îl tot vadă difuzându-se la tv, vă reamintesc că mai există cel puțin alte 30 de posturi care așteaptă să fie accesate. Ori dacă televizorul este deja considerat o piesă vintage, puteți apela cu încredere la siteurile de filme ori la cinematografele din oraș.

happy-snowman14Au citit și despre acei oameni care pretind nu se mai împacă cu mâncarea mult prea multă care se cumpără în preajma sărbătorilor și cu faptul că toate acele kilograme îi fac să arate precum niște oameni de zăpadă. Ei bine, am o veste pentru voi: Crăciunul vostru poate fi fericit și dacă consumați salată verde, morcovi, spanac și alte igrediente sănătoate și cu puține calorii. O să îmi spuneți, probabil, că nu o să puteți să o refuzați pe mama, bunica ori mătușa care vă îndeamnă să mai luați o felie de cozonac, o sărmăluță ori o bucată de șorici. Ei, cum să nu?! Puteți. Puteți pentru că vreți să fiți sănătoși și fericiți. Pentru că Crăciunul vostru este unul bio, ori vegetarian, ori raw vegan, ori cum vreți voi.

happy-snowman Pentru cei care urăsc să asculte colinde și mai ales vedetele care au devenit adevărate personaje mediatice în această perioadă, precum Fuego, Hrușcă, ori Bănică Jr: nu a spus nimeni că sunteți obligați să le cumpărați biletele la concerte. Astfel de colinde sunt pentru Crăciunul altora. Crăciunul vostru sună bine și pe ritmurile de chitară ale celor de la Metallica.

Detestați mirosul de portocală? Cumpărați fructe de pădure. Urâți vinul fiert? Beți ciocolată caldă. Sau apă plată. Sau vodkă. Sau orice face mai frumos Crăciunul vostru. Urâți Crăciunul fără zapadă? Plecați la munte. Nu supotați hainele groase și gerul de sărbători? Rezervați-vă bilete în Hawaii. Vă enervează aglomerația din supermarketuri în preajma acestei zile? Mergi mai devreme la cumpărături. Rămâneți fără bani din cauza cadourilor prea multe pe care trebuie să le cumpărați? Economisiți din timp. Nu sunteți de acord cu campaniile umanitare pe care le vedeți peste tot la televizor doar de Crăciun? Fiți voi altruiști și în timpul anului. Îi găsiți ridicoli pe cei care cumpără o mulțime de decorațiuni specifice? Nu îi luați în seamă. Casa aceea cu zeci de beculețe colorate și globuri cu sclipici face parte doar din Crăciunul lor. Crăciunul vostru e altfel. E al vostru.

Advertisements
Categories: Crăciun | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: